Ek het vanaand gekook vir die gesin. Ons ry oormore almal Taos toe vir die naweek en ek het besef dat ek moontlik nie weer gaan kook tot ons in Vietnam is nie. Wat gaan ek tog doen sonder die kans om te kook of naaldwerk te doen wonder ek.
Elk geval. Vir aandete was daar hoender borsies gevul met grondboontjie botter, soet rissies en 'n tuin slaai.
Om die vulsel te maak is maklik. Braai 'n klein bietjie knoffel en voeg so paar eetlepels grondboontjie botter by. Voeg 'n halwe teelepel cayenne peper by en so twee teelepes soya sous. Roer alles totdat glad is (behalwe as dit growwe botter is, dan gaan dit ook nooit grof wees nie).
Die hoenderborsies (ontbeen) het ek eers halveer en bietjie plat geslaan. Dan word daar 'n bietjie grondboontjie botter lekkerte op 'n borsie gesmeer. Rol die borsie toe en steek vas met tande stokkies, rol in bietjie meel en dit is gereed om gebraai te word.
Braai die borsies bietjie sodat dit ligbruin is aan die kante en plaas dan in 'n oondpan waarin bietjie hoender aftreksel gegooi is. Bedek die pan met foelie en maak 'n paar gaatjies. Kook in 'n voorverhitte oond (180grade) vir so om en by 40-50 minute. Ek het de hoender halfpad deur uitgehaal en omgedraai. Die aftreksel is 'n belangrike deel van die proses want dit keer dat die hoender nie uitdroog nie en heerlik sag uitkom.
Die soetrissies het ek in lang repe gesny en dit vinnig in 'n baie warm pan gebraai met bietjie olyf olie en paprika. Alexander het 'n heerlike groen slaai gemaak.
Ons het te lekker ge-eet.
Vir nagereg was daar sjokolade koek sonder meelblom. 'n Resep wat ek op All Recipes ontdek het is aangevul met 'n bietjie lemoen skil tydens die maak (Alexander het met die oulike idee vorendag gekom). Ek het die al twee keer vantevore probeer en dit bly 'n wenner. Smelt in die mond lekkerte!
Ag, ek gaan die kombuis mis.
No comments:
Post a Comment